GYIK

Gyakori kérdések

Általános kérdések (időpontfoglalás, létszám, szükséges eszköz, segítség)

Mi is az a Walking Dog Detective és hol tudom megvásárolni?

A Walking Dog Detective egy szabadtéri nyomozós játék, melynek célja, hogy a kutyasétáltatást felejthetetlen élménnyé tegye, örömteli perceket szerezve ezzel a gazdiknak, és kutyáiknak egyaránt.

A játékhoz szükséges belépő kódot online lehet megvásárolni a https://walkingdog.hu/webshop/ weboldalon, ahol a sikeres vásárlást követően azonnal érkezik egy visszaigazoló email a vásárlásról, a nyomozás története – egy darab belépő kóddal és a játék weboldal címével, amit majd a helyszínen kell használnotok.

Jelentkezés és időpont foglalás:

A játékra a https://walkingdog.hu weboldalon keresztül lehet jelentkezni. Mivel a játék elkezdésének időpontja csak rajtatok múlik, időpont foglalásra nincs szükség, ezért nem is lehetséges.

Mikor lehet a játékot elkezdeni? 

A játék sem időhöz, sem konkrét időponthoz nincs kötve, bármikor elkezdhető és KORLÁTLAN IDEIG felhasználható a kód. A játék kódját csak egyszer lehet felhasználni, addig érvényes, ameddig végig nem mentek a pályán.

Játék megszakítás:

A játék bármikor megszakítható. Megszakítás esetén a játék a megszakítás pontjától folytatható.

Fizetés lehetőségek:

A fizetés a www.walkingdog.hu weboldalon keresztül az Általános Szerződési Feltételek elfogadása mellett, a személyes adatok megadásával lehetséges. Fizetni bankkártyával az OTP SimplePay rendszerén keresztül lehetséges.

Az ár egy személyre vagy a nyomozni induló csapatra vonatkozik?

A nyomozás díja az egész csapatra vonatkozik. Nem személyenként értendő.

A játék hossza és időtartama:

Egy átlagos nyomozás időtartama kb. 80-130 perc. A játék azonban nem időre megy! Mindenki a saját tempójában tudja teljesíteni. A játék hossza kb. 2 km.

 Ideális létszám és életkor:

Akár kettesben kutyáddal, akár 2-4 fős csoportban is játszhattok. Kérünk bennetek, hogy egyszerre 2 kutyánál többel ne játszatok! A játék nem félelmetes, ijesztő vagy horror elemet nem tartalmaz, gyerekek is élvezni fogják. A játékban a 12 évnél fiatalabbak kizárólag felnőtt társaságában vehetnek részt!

Szükséges eszköz:

A játék közben szükség lesz az okostelefonodra és internet elérésre, ugyanis a játék egy erre a célra fejlesztett weblap segítségével fog veletek kommunikálni.

Itt kapjátok a szükséges instrukciókat, a feladatokat és ide kell a megfejtéseket is beírnotok.

A játék minimális adatforgalmat igényel, nem kell attól tartanotok, hogy nagy méretű tartalmakat kell letölteni. A játék közben letöltött adat maximális nagysága: 4 mbyte

Kérünk a feltöltött telefonod mindenképpen legyen veled, ellenkező esetben a játékot nem fogod tudni elkezdeni! 

A játékhoz egyedi kódot fogtok kapni, ennek segítségével tudtok belépni és végigkövetni a saját játékotokat.

Segítség kérés:

Előfordulhat, hogy a játék során elakadtok. Ilyenkor bármikor segítséget kérhettek a játék weboldalán, található kérdőjel ikonra kattintva.

Ha még így sem kerültök közelebb a megoldáshoz a kérdőjel újbóli megérintésével újabb segítséget kaptok.

De figyelem! A harmadik alkalommal már a megfejtést fogjátok megtudni, így nem kell félnetek, hogy valahol leragadtok és nem tudtok tovább jutni a nyomozás során!

Pontozás:

A játék ugyan nem időre megy, mégis szeretnénk számon tartani a legügyesebb nyomozókat! A játék kezdetekor 1000 ponttal indultok. Ebből az 1000 pontból vonódik le 10-20 és 30 pont minden segítség kérésnél. Próbáljatok meg a lehető legtöbb pontot megőrizni! A legügyesebb csapatok nevei a Dicsőség falunkra kerülnek.

Igyekezzetek a játékot a lehető legkevesebb segítség felhasználásával teljesíteni!

A játék legvégén látni fogjátok összesen mennyi segítséget használtatok fel.

Két pálya közötti különbség

Mi a különbség a két pálya között?

Margit-szigeti pályánkon kezdődik detektív történetünk eleje, ami Gellért-hegyi pályánkon folytatódik. Fontos infó viszont, hogy egymástól függetlenül is tudjátok teljesíteni a két pályát!! Tehát nem feltétele egyik teljesítése sem a másiknak, mindegy melyikkel kezdtek, csak az élmény és a felejthetetlen kutyasétáltatás, ami garantált.

Mind a két pályán különböző izgalmas feladatokban lehet részetek.

Margit-szigeti páyánk sajátosságai:

  • Ügyességi és fejtörős feladványok várnak
  • 80-100 perc alatt végigjátszható
  • 9 állomás
  • Nehézségi szint: 2 / 5

Gellért-hegyi pályánk sajátosságai:

  • zömében fejtörő feladványokra számíthattok ezen a pályán
  • 100-120 perc alatt végigjátszható
  • 11 állomás
  • Nehézségi szint: 4 / 5

Honnan indul a játék?

Margit-szigeti kezdő helyszín: A játék a Margitsziget Északi részén zajlik. Kérünk benneteket, hogy az Árpád híd felől érkezzetek! Ha busszal kívántok érkezni legegyszerűbben a 26A-val tudjátok elérni a szigetet, mely az M3-as metro Árpád hídi megállójából indul.

A játék a Zenélő Kútnál kezdődik:

Google térkép a Zenélő Kúthoz:
https://goo.gl/maps/ZigeAefwWF82

Gellért- hegyi kezdő helyszín: A játék a Gellért-hegy budai vár felöli oldalán található és a Hegyalja út – Sánc utca kereszteződésénél kezdődik, a lépcsőn kell elindulni felfelé. Ha busszal kívántok érkezni a Sánc utcai megállónál szálljatok le.

              

Google térkép a kezdő állomáshoz a Gellért-hegynél:
https://goo.gl/maps/jzm3xMKbLay

Ajándékutalvány

Ajándékutalványt lehet vásárolni?

Igen, ajándékutalvány formájában is meg lehet vásárolni a játékot a webshopban az alábbi linkeken keresztül.

Az ajándékutalványt bármikor be lehet váltani, nincs időhöz kötve a felhasználása! Vásárlás után azonnal le lehet tölteni az ajándékutalványt, amit oda kell adni a szerettednek, akit megajándékozol a játékkal, valamint a játék kezdő emailjét is továbbítani kell neki. (Belépési kódot és a pálya linkjét is!)

Linkek:

Margit-szigeti pálya: https://walkingdog.hu/termek/walking-dog-detective-ajandekutalvany/

Gellért-hegyi pálya: https://walkingdog.hu/termek/walking-dog-detective-ajandekutalvany-gellert-hegy/

Ajádélutalványt kaptam, mi a teendő?

Ha ajándékba kaptad a játékot, akkor az ajándékozódtól kell kérned további információt, mert ő az aki emailben megkapta a játékkal kapcsolatos részleteket, az ajándékutalványt, a játék indításához szükséges kódot és a pálya linkjét a vásárlás után. Ezt az emailt továbbítania kell Neked, csak így lehet elkezdeni a játékot.

FIGYELEM! Az emailben szerepel a játék kezdeti története, játék indításához szükséges egyedi kódod, valamint a pálya weboldal címe is, ahonnan el tudod indítani a játékot.

Egyéb

Nincs internet elérés a telefonomon. Így is tudok játszani?

Mivel az utasításokat a játék weblapján keresztül kapjátok, ezért az internet elérés elengedhetetlen.

Akkor is játszhatok, ha nincs kutyám?

Habár a játék elsődleges célja, hogy egy felejthetetlen kutyasétáltatásban legyen részetek, igen, a játék kutya nélkül is játszható, hiszen a lényeg sétán, a mozgáson és a játékon van.

Amennyiben valamilyen felszerelés hiányzik a kedvenced repertoárjából ami a sétához illetve utazáshoz kell, ajánljuk a shopon.hu háziállatoknak szánt termékeit, kiváló ár/érték arányuk miatt.